Hepimiz bazen düşüncelerimizi paylaşmak isteriz. Ya da küçük bir işletmemiz var ve ücret ödemeden internet dünyasında yer almak istiyoruz diyelim. Tam da bu durumlarda başvuracağımız yer ücretsiz blog siteleridir.
Bu siteler sizin için bir alan ayırır ve siz, size ayrılan bu alanı belirli kısıtlamalar dahilinde istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Şimdi gelin bu sitelerin hangileri olduğuna ve nasıl blog sitesi açıldığına bir bakalım.
Wordpress.com
Ücretsiz blog siteleri arasında popülerlik bazında 1. sırada olan Wordpress sizin için iyi bir başlangıç olabilir. Hali hazırda wordpress.org ile binlerce web sitesinin temelini oluşturan Wordpress wordpress.com ile de ücretsiz olarak bizlere destek vermektedir.
Bloğunuzu oluşturmak için https://wordpress.com/create-blog/ adresine giriş yapıyoruz.

“Start your blog” butonunu tıklayarak üyelik sayfasına giriş yapıyoruz. Burada e-mail adresimizi, kullanıcı adımızı ve belirleyeceğimiz bir şifreyi giriyoruz.

Daha sonra sitemizin ismi olacak olan alan adımızı giriyoruz. Burada türkçe karakter (ğ,i,ü,ç,ö,ş) ve büyük harf kullanmayınız.

Çıkan listede size uygun olan seçeneği seçin. Ücretsiz alan adı isterseniz sitenizin sonuna .wordpress.com uzantısı gelecektir.

Sitenin size vereceği hizmetler ile alakalı seçim yapmanız için bir ekranla karşılaşacaksınız. Ücretsiz kullanım için “Start with a free site” seçeneğine tıklayın.

Kısa bir süre bekledikten sonra sitenizin yönetim paneli karşınıza gelecektir.

Ve artık siteniz hazır. Gerisi tamamen sizin hayal dünyanıza kalıyor.
Blogger.com
Wordpressten sonra bir diğer seçenek te Blogger.com’dur. Burada blog sitesi oluşturmak için https://www.blogger.com adresine gidiyoruz. Ve “Blogunuzu oluşturun” butonuna tıklıyoruz.

Tıkladığımızda bir gmail hesabı ile giriş yapmamız isteniyor. Giriş yaptıktan sonra bloğunuzun üst tarafında gösterilecek olan başlığı girmelisiniz.

Sonraki butonunu tıkladığınızda sitenizin ismini girmeniz isteniyor.

Ve son olarak okuyuculara görünmesini istediğiniz adınızı giriyorsunuz.

Ve artık siteniz hazır. Dilediğiniz gibi yazılarınızı paylaşabilir, sitenizi kendinize özgü hale getirebilirsiniz.

Hepteknoloji ile Kalın:)