Her geçen gün dünya değişiyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi oluyor. Değişen dünyada en büyük değişiklik de kuşaklar arasında yaşanıyor. Milenyum kuşağı veya internet kuşağı olarak nitelendirdiğimiz çocuklar teknoloji odaklı olduklarından, geleceğe yön verme açısından büyük bir önem arz edecekler.
Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma ile birlikte temel bir gereksinim haline geldi. Çocuklar Kodlama eğitimiyle; problem çözme, sistematik ve kompütasyonel düşünme ,akıl yürütme ve algoritma mantığını kavrama gibi düşünme becerilerini artırabiliyor. Kodlama eğitimiyle çocuklar algoritmik düşünme becerileri üzerine uygulamalar yapıyor, neden sonuç ilişkilerini kurarak problem çözme becerilerini geliştirebiliyorlar.
Teknoloji ile iç içe olan milenyum kuşağı çocukları kodlama eğitimi almalı, günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek kod yazmayı öğrenebilecek seviyeye gelmelidirler. Unutmamak gerekir ki İngiltere’de ve Amerika’da kodlama eğitimi 5 yaşında başlatılıyor. Kodlama eğitimiyle ilgili bir çok proje hayata geçse de, yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu alanda farkındalık yaratacak projelerin ve tanıtımların daha fazla olması kanaatindeyim.
Çocuklarımızı teknolojini esiri olarak değilde, teknolojiyi daha bilinçli kullanıcılar olarak yetiştirip geleceğe yön verecek kişiler olarak yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza geleceğin mesleklerine uygun eğitim (yapay zeka uzmanı vb.) imkanları oluşturmalıyız. Ayrıca Bilim ve teknoloji alanında sürdürebilir başarıyı sağlayabilmemiz için eğitim kalitemizi daha da yükseltmeli, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde olmalıyız.